5 secrete ale comunicarii...

sâmbătă, 7 februarie 2009.
  1. Transmite un unic si valoros mesaj, o idee mareata...argumentele aduse trebuie sa se invarte mereu in jurul acestui mesaj, fara a ne dezvia de esenta acestuia.
  2. Trebuie sa fie o istorie fascinanta, nu multa informatie, doar asa vei reusi sa fi ascultat. Se spune ca : "distanta cea mai scurta dintre om si adevar este o poveste". Daca inca nu sunteti convinsi de puterea metaforei rasfoiti Biblia.
  3. Limbajul utilizat trebuie sa fie familiar receptorului. Receptorul trebuie sa simta ca acest mesaj este doar pentru el, ca a fost gandit pentru el. Am produce ceata daca am folosi un limbaj sofisticat.
  4. Mesajul care se percepe este cel ce conteaza nu cel emis. Vocea noastra trebuie sa fie reflectul sentimentelor noastre. Degeaba incercam sa transmitem un mesaj in care nici noi nu credem.
  5. Prin acest mesaj trebuie sa reusesti ca receptorul sa vina catre tine, sa se simta invitat nu obligat.
CONCLUZIA:
Necesitatea de a avea un unic si maret mesaj ; de al face memorabil printr-o poveste ; de a folosi un limbaj apropiat ce conecteaza cu receptorul ; de a fi atent la cea ce capteaza receptorul, nu de cea ce vrem sa spunem, si de a fi convins ca inviti in schimbul incercarii de a convinge.

3 Comentários:

Anonim spunea...

Vreau sa te incurajez sa te aduni si sa te urnesti din loc, tu daca te superi putin poti sa muti muntii din loc

Anonim spunea...

Ne incurajam zilnic sa ne taram dupa bani si venim acasa osteniti, ne mintim cu 1000 de euro pe luna ca suntem fericiti.

Anonim spunea...

pt Laurita si mi Tio :
mmmda...comentarile vin la subiect...vad ca sunteti si profunzi...ma uimiti...:)))))))))

Trimiteți un comentariu

sunteti liberi de a critica pana va doare mana...

 
Eu și mintea mea "bolnavă" © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |